Мезотерапия

храна за кожата

Възраст

20+

Сезон

Всички

Времетраене

30 минути

Цена

250 - 550 лв.

Възстановяване

48 ч.

Тел. номер 088…

Мезотерапията е метод за подмладяване, който включва микроинжекции на антиоксиданти, ензими, витамини и растителни екстракти. Използва се за стягане и подмладяване на кожата, подобряване качеството на косата, отстраняване на целулит и излишни мазнини. Мезотерапията подобрява естествената красота с помощта на растителни и витаминни формули – когато коктейлът от подхранващи съставки се инжектира в кожата, той хидратира кожата и я поддържа здрава. Лечението с мезотерапия е революция в инжекционното подобряване на кожата в света на естетичната дерматология.

Какво представлява лечението с мезотерапия?

Мезотерапията включва две действия – механична и химична стимулация. Механичното включва инжектиране с игла, които създават микроувреждания, които задействат собствените лечебни процеси на тялото. Организмът започва да произвежда нов колаген и еластин, много важни протеини за поддържане на кожата млада и стегната. С мезотерапията съществуващият колаген не се уврежда – само се стимулира новият. Химическата стимулация включва вмъкване на специални разтвори в средния слой на кожата според състоянието, типа и грижата на кожата.

За разлика от кремовете и серумите, които се прилагат върху кожата и не проникватв дълбочина, коктейлите с мезотерапия достигат средния слой, а именно дермата. В резултат на това, всички метаболитни процеси се активират, засилва се кръвообращението и регенерацията на клетките.
Лекарите на медицински център Derma Gold използват висококачествени продукти, произведени в специализирани лаборатории. Тези продукти са абсолютно ефективни и безопасни за пациентите. Пълни са с минерали, витамини, аминокиселини, антиоксиданти, хиалуронова киселина – всички тези съставки подобряват кожата и кръвообращението. Хиалуроновата киселина (ХК) е особено важна, защото вече е в кожата, но намалява с годините. ХК хидратира кожата, защото свързва водните молекули. Освен това прави кожата по-стегната, освежена и задейства производството на нов колаген. Тези продукти също се състоят от DMAE, силиций и други, и правят кожата по-стегната, подмладяват клетките, предизвикват образуването на нов колаген и еластин, докато други намаляват бръчките и фините линии.

Мезотерапия за лице

С течение на времето кожата естествено узрява и започва да показва признаци на стареене. Бръчките около очите и устата стават видими около 30-годишна възраст. Освен това тенът на кожата бавно се променя. Има и други фактори, които допринасят за стареенето на кожата, като UV светлина, генетика, стрес и замърсители. Лечението с мезотерапия е супер ефективно, когато става въпрос за постигане на идеално гладка кожа, подобряване на микроуврежданията и премахване на фините линии.

Мезотерапията задейства и подхранва горния слой на кожата. Много пациенти, както мъже, така и жени, започват лечение с мезотерапия против стареене в средата на 20-те години като превантивна мярка.

Мезотерапия за намаляване на мазнини и целулит

Мезотерапията е ефективно, нехирургично лечение за намаляване на мазнините. По време на лечението специфичните продукти се инжектират директно в проблемните зони, което от своя страна засилва локалния метаболизъм и предотвратява складирането на мастни клетки.

Подобрената скорост на метаболизма разгражда съществуващите мастни клетки. Инжекциите са насочени към мазнините и целулита в задните части, бедрата, талията, корем, двойната брадичка и други области, които могат да покажат непривлекателни мастни джобове.

Мезотерапията води до забележимо намаляване на целулита и гладка и по-равна кожа. Кожата е с естествен вид и подмладена. Освен това третираните части на тялото стават по-тънки и по-стегнати.

Мезотерапия за лечение на алопеция (косопад)

Обикновено косопадът се случва поради хормонален дисбаланс в или около космените фоликули. Може също да бъде причинено от липса на важни хранителни вещества или лош кръвен поток. Лечението с мезотерапия може да подобри кръвообращението, да елиминира излишния DHT (дихидротестостерон), да намали възпалението, да стимулира растежа на колаген, да увеличи размера на космените фоликули и по този начин да предотврати или спре косопада и да предизвика растежа на нова коса.

Мезотерапевтичното лечение, насочено към симптомите на косопад, може да продължи между 20 и 30 минути. Всичко зависи от това колко голяма е целевата зона.
Обикновено са необходими около 10 сесии през 2 седмици, за да се задейства растежа на косата. Резултатите стават забележими след 2 до 3 месеца.

Какво може да направи лечението с мезотерапия?

Мезотерапията може да се използва за подобряване на кожата на лицето и тялото, подобряване на косата и справяне с целулита. Всички тези проблеми се лекуват с различни коктейли – те се инжектират в кожата, за да задействат производството на колаген и да направят кожата и косата по-здрави.

Когато мезотерапията се използва върху лицето може да:

 • третира бръчките и фините линии около очите, устата, шията, челото;
 • подобри белези, петна и други несъвършенства;
 • озари скучно изглеждащата кожа;
 • намаля хиперпигментацията;
 • лекува акне и белези от акне;
 • възстановява блясъка на кожата.


Когато мезотерапията се използва върху тялото може да:

 • лекува целулита;
 • намалява стриите;
 • повлиява на алопецията (това състояние причинява загуба на коса);
 • намали мастните клетки в ръцете, краката, корема, бедрата, задните части;
 • реконтуриране на тялото в комбинация с друго лечение.

Ползите от лечението с мезотерапия

След процедурата от мезотерапия уморената и скучна кожа се подобрява незабавно. Фините линии намаляват, хиперпигментацията намалява, както и белезите от акне. Кожата на лицето получава така желаната хидратация и блясък. Мезотерапията може да подобри лошия кръвен поток, което на свой ред помага на тялото да елиминира токсините, които причиняват стареене.

Мезотерапевтичният витаминен разтвор задейства фибробластни клетки в кожата, които произвеждат колаген и еластин. За предпазване на кожата от стареене, витаминните коктейли по мезотерапия включват витамини, хиалуронова киселина, пептиди, растежни фактори, антиоксиданти и други елементи. Те осигуряват на пациента по-здрава кожа, която може да се бори с процеса на стареене.
Разтворите за лечение с мезотерапия подхранват, подмладяват и възстановяват кожата. Процедурата възстановява кожата, премахва целулитните трапчинки и може да осигури желания контур на тялото, защото прави кожата по-стегната и гладка. Може да задейства растежа на косата и да премахне симптомите на косопад.

Как протича лечението с мезотерапия?

При пристигането си в медицински център Derma Gold пациентът първо се консултира с лекуващия лекар. Лекарят преглежда кожата на пациента и зоната на лечение, която ще бъде насочена. Екипът от лекари на Derma Gold е висококвалифициран и специализиран в тези видове естетични процедури. Освен това лекуващият лекар ще попита пациента дали приема някакви лекарства или има алергия. Това е важно, за да се избегнат нежелани реакции. Лекуващият лекар създава индивидуален план за процедура, създаден специално за притесненията и целите на пациента.

Когато лечението започне, кожата на пациента се обезболява с анестетик. По този начин лечението е само леко неудобно. След това мезококтейла се инжектира със специална къса игла. Тези инжекции се прилагат на различна дълбочина (от 1 до 4 mm в кожата). Всичко зависи от това какво състояние се лекува и какъв разтвор се инжектира. Тънките инжекции се прилагат в средния слой на кожата или мезодермата на пациента. По време на лечението се коригират основните проблеми като лош кръвен поток или възпаления, които причиняват увреждане на кожата. Времето за третиране на лице може да приключи за 20 минути, а на целулит за 30 минути.

Странични ефекти и възстановяване

Тъй като мезотерапията е козметична процедура, която включва малки иглички, могат да се появят някои странични ефекти като синини, подуване, възпаление или реакция към инжектирания разтвор. Пациентът може да почувства известна чувствителност при допир, сърбеж и подутини по третираните зони. След лечението лицето ще изглежда леко зачервено и с леки папули (папулите приличат като ухапване от комар). Обикновено изчезват в рамките на няколко часа до 2 дни.

Тъй като мезотерапията е нехирургично лечение, времето след нея е минимално. Пациентът може да продължи с нормалните си ежедневни дейности. Препоръчва се да не правите слънчеви бани и да избягвате излагане на слънце в продължение на 72 часа или да правите енергични упражнения 24 часа след лечението. Приемът на аспирин също трябва да се избягва. Пациентите трябва да се въздържат от масажиране на третираната зона и да избягват консумацията на твърде много сол, за да не получат подуване. Ако се появи подуване, може да се приложи студен компрес, за да се облекчи тази чувствителност.

Колко процедури с мезотерапия са необходими?

За оптимално подобряване на кожата обикновено са необходими 3 до 6 процедури. Всяка сесия може да бъде през две седмици. Препоръчват се допълнителни процедури след курса веднъж или два пъти годишно, за да се запазят резултатите. Броят на процедурите се определя по време на първоначалните консултации с лекарите на Derma Gold според нуждите и целите на пациента и целевата област.

Резултати от лечението с мезотерапия

Всеки пациент е различен, така че резултатите могат да варират в зависимост от типа на тялото, броя на процедурите и вида на проведената мезотерапия.

Някои пациенти веднага ще забележат първите резултати – кожата е по-тонизирана и хидратирана още след първата процедура. С течение на времето кожата ще стане по-сияйна и с по-равномерен тен. Лицето и шията ще изглеждат по-свежи и подмладени. Други може да видят първите резултати след третата сесия.

Когато се постигнат крайните резултати, те са дълготрайни. Пациентите могат да се насладят на по-равномерна текстура и тон на кожата и подобрен контур на тялото.

Довери се на опита и не отлагай да се погрижиш за себе си!

Запази час сега!
0887...

Ние използваме бисквитки, за да ви предоставим най-доброто онлайн изживяване. Като се съгласявате, приемате използването на бисквитки в съответствие с нашата политика за бисквитки.

Close Popup
Настройките за поверителност са запазени!
Настройки

Когато посещавате който и да е уеб сайт, той може да съхранява или извлича информация във вашия браузър, най-вече под формата на бисквитки. Контролирайте вашите лични услуги за бисквитки тук.

Тези бисквитки са необходими за функционирането на уебсайта и не могат да бъдат изключени в нашите системи.

Technical cookies
За да използвате този уебсайт, ние използваме следните технически необходими бисквитки
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Откажи
Приеми
Scroll to Top